Fysiotherapie bij bekkenklachten

Binnen onze praktijk heeft Christine Kraus-Knijnenburg zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken, en lage rug. Ook problemen met bekkenbodemfuncties, waaronder continentieklachten, worden door haar behandeld.

Zij richt zich vooral op vrouwen die klachten in deze gebieden ervaren rondom de zwangerschap en de bevalling. Mede door haar opleiding bij Cecile Rost en haar opleiding tot NVFB-ZwangerFitdocent® werkt zij volgens de laatste inzichten betreffende zwangerschapsproblematiek, zowel individueel als in groepsverband. Maar ook niet -zwangere vrouwen en ook mannen met klachten in dit gebied kunnen bij haar terecht.

Hoe worden deze klachten behandeld?

De behandeling richt zich, uiteraard afhankelijk van de diagnose, vooral op herwinnen van de symmetrie van de lage rug en het bekken, stabiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen, en een optimaal handelen in uw dagelijks leven. 

Hierbij is de algehele houding en fitheid een invloedrijke factor waar veel aandacht aan wordt besteed.

Ook in het geval van continentieproblematiek wordt eerst een zo helder mogelijke diagnose gesteld, waarna stapsgewijze behandeling kan volgen. Dit zal zijn in de vorm van oefeningen en adviezen. Christine werkt nauw samen met andere in deze problematiek gespecialiseerde therapeuten.

Goed voorbereid op uw bevalling

Voor zwangere vrouwen wordt er via de verloskundigenpraktijk Noordwijk-Noordwijkerhout, een actieve cursus aangeboden. Deze cursus is eigentijds en gebaseerd op alle nieuwe inzichten omtrent trainen, en het belang daarvan , tijdens en na de zwangerschap.

Zwangeren kunnen vanaf ongeveer 18 weken meedoen, en de cursus richt zich vooral op het behouden en /of het verbeteren van de algemene fitheid, stabiliteit en uithoudingsvermogen van alle ondersteunende spiergroepen. Daarnaast speelt preventie van klachten een belangrijke rol. Het betreft trainen in groepsverband, maar juist door het NVFB-ZwangerFit® concept wordt de (zwaarte van de) training wel op iedere vrouw persoonlijk aangepast. 

Deze trainingen neemt Christine voor haar rekening en alle voorlichting met betrekking tot de bevalling en de rol voor de partner wordt door een verloskundige gegeven.

Voor meer informatie omtrent de zwangerschapsspecialisatie kunt u de volgende website bezoeken www.nvfb.nl en dan ‘info voor zwangeren’.