De fysiotherapeut: specialist in beweging

Als je niet goed kunt bewegen, als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.directe toegankelijkheid fysiotherapie

De fysiotherapeut is “direct toegankelijk”, d.w.z. dat u de fysiotherapeut kunt raadplegen zonder verwijzing van een arts.

Hoe is de kwaliteit van fysiotherapie gewaarborgd?

Voordat een fysiotherapeut zelfstandig patiënten mag behandelen, moet hij of zij ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Hiervoor gelden strenge basiseisen, waaronder een diploma van de studie fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen gebruikt worden.

Fysiotherapeuten staan ingeschreven in het CKR (Centraal KwaliteitsRegister). Om de inschrijving in dit register te kunnen behouden, zijn de fysiotherapeuten verplicht om na te scholen.

Bron: KNGF te Amersfoort