Groepstherapie Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson kunnen een groot aantal klachten optreden. Heeft u problemen bij dagelijkse bewegingen zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed? Of merkt u dat uw conditie vermindert en heeft u de neiging om steeds minder te gaan bewegen? Dan is groepstherapie Parkinson iets voor u!

U kunt veel doen om uw zelfstandigheid zo veel mogelijk te behouden. De fysiotherapeut Matthijs Guijt kan u daarbij helpen. Wij bieden u de mogelijkheid om samen met andere Parkinson cliënten in onze oefenzaal in het Palace Hotel te Noordwijk aan Zee aan een betere conditie te werken. Het sociale aspect speelt tijdens de groepstherapie ook een rol.

Voordat men gaat deelnemen aan de groepstherapie, vindt er eerst een intake  plaats. Tijdens deze intake wordt gekeken wat de specifieke problemen van iemand zijn en of iemand kan deelnemen aan de groepstherapie of dat individuele training meer geschikt is.

De groepstherapie vindt plaats op de woensdagmiddag van 13.00-14.00 en van 14.00-15.00 en duurt 1 uur. Er wordt gestart met een warming-up en afgesloten met een cooling down.

Wij zijn aangesloten bij 'ParkinsonNet'. Dit is een netwerk van zorgverleners, zoals neurologen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson.

Uitgebreide informatie over Parkinson vindt u op www.parkinsonnet.nl.